استراتژی محتوا در شبکه های اجتماعی شامل یک برنامه هدفمند و منظم جهت تولید، انتشار و مدیریت محتوا در راستای جذب و تعامل بیشتر با مخاطبان و دستیابی به اهداف کسبوکار میشود. در حال حاضر افراد جامعه جهت رفع اکثر نیازهای خود به فضای مجازی و شبکههای اجتماعی روی آوردهاند؛ از همین رو تولید محتوا اهمیت بسیاری پیدا کرده است.
بازاریابی محتوایی در شبکه های اجتماعی یکی از مهمترین روشهای جذب مخاطب و ارتقای برند است. در واقع با تولید انواع محتوای ارزشمند و هدفمند متنی، تصویری، ویدئویی، اینفوگرافیک و… میتوانید مخاطبان را به مشتریان خود تبدیل کنید. تعیین اهداف مشخص، شناخت مخاطب، انتخاب بستر مناسب و بررسی شبکههای اجتماعی از جمله عناصر موفقیت در استراتژی شبکه های اجتماعی هستند. در ادامه این مقاله از سری مقالات بوتیک بازاریابی اکرم برنجی به استراتژیهای کاربردی محتوا در فضای مجازی میپردازیم.
استراتژی محتوا در شبکه های اجتماعی
استراتژی شبکههای اجتماعی شامل دو زیر مجموعه مهم یعنی استراتژی تولید محتوا و استراتژی بازاریابی میشود. تعیین استراتژیهای هدفمند و اصولی به شناخت برند، افزایش فروش، بهبود کیفیت و پیشیگرفتن از رقبا کمک میکند. استراتژی محتوا در شبکه های اجتماعی و استراتژی بازاریابی اهداف متفاوتی دارند؛ ولی درعینحال مکمل یکدیگر هستند.
استراتژی محتوا (Content Strategy) متمرکز بر تولید، انتشار و مدیریت محتوای روزانه، ایجاد ارزش برای مخاطب و حفظ تعاملات پایدار است. به عبارتی، استراتژی محتوا نحوه اجرا و تولید محتوای مناسب برای رسیدن به اهداف کسبوکار را مشخص میسازد. درحالیکه استراتژی بازاریابی محتوا (Content Marketing) یک برنامه کلی برای جذب مخاطب، افزایش تعامل در راستای اهداف برند است. میتوان گفت هدف اصلی جذب، حفظ و تعامل مستمر با مخاطب و فروش بیشتر است. در بوتیک بازاریابی اکرم برنجی با بهترین روش تدوین استراتژی محتوا و آشنا خواهید شد.
مراحل تدوین استراتژی محتوا در شبکه های اجتماعی
تولید، زمانبندی و انتشار محتوای جذاب و ارزشمند در پلتفرمهای اجتماعی را استراتژی محتوا در شبکه های اجتماعی مینامند. جهت تدوین استراتژی محتوا مراحل زیر را انجام دهید:
- موقعیت فعلی کسبوکار را بررسی کنید.
- هدف را تعیین کنید. هدف ممکن است فروش بیشتر باشد و یا برندسازی، افزایش ترافیک، بالابردن نرخ تبدیل و…
- درباره کلیدواژههای کسبوکار خود که میخواهید بیشتر دیده شوند، تحقیق کنید و نیاز مخاطب را بهتر بشناسید. مخاطب شناسی در استراتژی محتوا، تولید محتوا و رسیدن به اهداف را برای شما آسان میکند.
- تحلیل رقبا یکی از بخشهای مهم تدوین استراتژی محتوا در شبکه های اجتماعی است.
- گام بعدی تعیین پرسونای مشتری یا مخاطب و شناخت ویژگیهای شخصیتی، رفتاری، احساسی و نیازهای آنها است.
- پردازش اطلاعات جمعآوریشده به تدوین دقیقتر استراتژیها و تولید محتوای بهتر کمک میکند.
- قیف و هرم محتوایی که مشتری از ابتدای آشنایی تا انتها یعنی خرید نهایی باید طی کند را مشخص کنید. مدل AIDAs یکی از بهترین مدلهایی است که میتوانید استفاده کنید. این مدل شامل مراحل زیر میشود:
- آگاهی از برند (Awareness)
- ابراز علاقه (Interest)
- تصمیمگیری (Decision)
- اقدام نهایی (Action)
- ابراز رضایت (Satisfactory)
- قدم آخر در تدوین استراتژی محتوا، آمادهسازی تقویم محتوا است. به کمک این تقویم میتوانید کارهایی که در مسیر سفر مشتری باید انجام دهید را برنامهریزی کنید و عملکرد خود را بسنجید.
بازاریابی محتوایی در شبکه های اجتماعی
رسانهها نسبت به گذشته جنبه بیزینسی بیشتری به خود گرفتهاند و کسبوکارها میتوانند بهصورت نامحدود تولید محتوا کنند. این توسعه و تغییر در شبکههای اجتماعی باعث اهمیت تولید و بازاریابی محتوا شده است. منظور از بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی برای هر کسبوکار فرایندی است که به تولید و توزیع محتوای گیرا و تأثیرگذار، درگیرکردن و جذب مخاطبان هدف جهت وسوسه و برانگیختن مشتریان به خرید، میپردازد. بازاریابی محتوا در رسانه های اجتماعی به روش های مختلفی چون محتوای تصویری، ویدئویی، اینفوگرافیک، صوتی، متنی و… انجام میشود.
مهم ترین عناصر موفقیت در استراتژی شبکه های اجتماعی
بازاریابی و استراتژی محتوا در شبکه های اجتماعی به هدف کسبوکار بستگی دارد. در حقیقت هدف کلی کسبوکارها جذب مخاطب و تبدیل آنها به مشتری بالفعل است. بازاریابی محتوایی در شبکه های اجتماعی باعث افزایش فروش و تعامل بیشتر صاحبان مشاغل با مخاطبان میشود. با کمکگرفتن از تکنیکهای زیر در استراتژیهای بازاریابی محتوا میتوانید موفقیت خود را تضمین کنید و به نتیجه دلخواهتان برسید. راهکارهای ارائه شده در بوتیک بازاریابی اکرم برنجی عبارتاند از:
- داشتن اهداف صریح و خاص و هدفگذاری بر اساس مدل SMART
- شناخت دقیق مخاطبان هدف
- بررسی مرتب پروفایل خود، همصنفیها و رقبا در شبکههای اجتماعی
- انتخاب شبکه اجتماعی مناسبی که مخاطبان هدف در آنجا حضور دارند
- استفاده درست از ابزارهای شبکههای اجتماعی است. این ابزارها میتواند شامل موارد تحلیلی، خودکارسازی فرایندها و… باشد.
- استفاده از تقویم محتوایی و ثبات و نظم در انتشار جهت اعتماد مخاطبان به برند در طولانیمدت
- ارتباط مستمر و تعامل مؤثر با مخاطبان، پاسخگویی سریع به نظرات و پیامها و افزایش حس ارزشمندی در مشتری و در نهایت ارتباط عمیق آنها با برند
- انتشار محتوای ارزشمند و متنوع که هم سرگرم، هم آموزشی و هم کاربردی باشد.
- شناخت نقاط قوت و ضعف ضروری خود از طریق بررسی دادهها و آمار عملکرد محتواها و بهینهسازی استراتژی محتوا در شبکههای مجازی
- بهروزرسانی استراتژیهای خود متناسب با ترندها و تغییرات جدید در شبکههای اجتماعی برای حفظ رقابتپذیری و جذب مخاطب
جمعبندی
باتوجهبه استفاده گسترده از رسانههای اجتماعی و توسعه آن، کسبوکارها به دنبال حضور قدرتمند و متفاوت در این فضا و جذب مخاطب بیشتر هستند. در واقع کسبوکارها با درنظرگرفتن استراتژی محتوا در شبکه های اجتماعی میتوانند به هدف نهایی خود یعنی برندسازی و فروش بیشتر دست یابند. برای تدوین استراتژیهای خود میبایست ابتدا هدف را تعیین کنند و سپس به شناخت دقیق مخاطب بپردازند. در ادامه رقبا را تحلیل کرده و اطلاعات بهدستآمده را پردازش کنند. بازاریابی محتوایی در شبکه های اجتماعی باعث جذب بیشتر مخاطبان و افزایش تعاملات میشود.
بازاریابی محتوایی به روشهای مختلفی چون تولید محتوای متنی، ویدئو و صدا انجام میشود. ارائه محتوای متنوع و ارزشمند، هماهنگ بودن با ترندهای روز و نظم در انتشار از جمله عناصر موفقیت در استراتژی شبکه های اجتماعی هستند. اگر به دنبال بهترین راهحلهای شخصیسازیشده برای کسبوکار خود هستید و میخواهید از بهروزترین استراتژیهای بازاریابی در حوزه رسانههای اجتماعی بهرهمند شوید میتوانید به بوتیک بازاریابی اکرم برنجی مراجعه نمایید. موفقیت در کسبوکار و سبقتگرفتن از رقبا نیازمند دانش و تخصص است، جهت دریافت مشاوره تخصصی از طریق تماس با ما اقدام نمایید.