محتوای زرد

محتوای زرد چیست و چه ویژگی‌ هایی دارد؟

در دنیای تولید محتوا و بازاریابی دیجیتال به واژه‌ای به نام محتوای زرد برمی‌خوریم. محتواهای زرد انواعی از محتوا هستند که هدف آن‌ها برانگیختن هیجان‌های مخاطبان بدون رعایت استانداردهای مهم تولید محتوا است. آنچه تمام تولیدکنندگان این نوع محتوا به دنبال آن هستند جلب‌توجه مخاطب با تحریک هیجان‌های لحظه‌ای آنان است.

استفاده از عنوان‌های اغواگر و جذاب، طرح مطالب و عناوین جنجالی و استفاده از ایهام و ابهام از ویژگی های زردنویسی است. گرچه ممکن است استفاده از زردنویسی در دیجیتال مارکتینگ به‌صورت مقطعی اثرگذار باشد؛ ولی برای کسب‌وکارهایی که قصد دارند به‌صورت مستمر حضوری فعالانه و مؤثر داشته باشند می‌تواند خطرناک باشد. در این مقاله از سری مقالات بوتیک بازاریابی اکرم برنجی محتوای زرد، ویژگی‌ها و استفاده از آن در بازاریابی دیجیتال را بررسی می‌کنیم.

تولید محتوا چیست؟

منظور از محتوا و تولید محتوا فرایندی است که طی آن مطالب مختلف برای انتشار در رسانه‌های گوناگون خلق شده و توسعه می‌یابند. اولین قدم در تولید محتوای باکیفیت داشتن طرح و برنامه مشخص و اصولی است و بدون آن نمی‌توان به هدف تولید محتوا یعنی جذب و حفظ مخاطبان دست‌یافت. انواع محتوا شامل محتوای متنی، صوتی، تصویری، فیلم، پادکست و انواع دیگر است. هدف از تولید محتوا عبارت است از:

  • آموزش و اطلاع‌رسانی
  • تبلیغات و بازاریابی
  • افزایش اعتبار کسب‌وکار
  • جذب و نگهداری مخاطبان
  • ایجاد تعامل سازنده با مخاطبان
  • استراتژی محتوا سئو و بهینه‌سازی موتور جستجو
  • افزایش اعتبار کسب‌وکار

محتوا باید اصولی، هدفمند و مطابق با استانداردهای تعیین‌شده باشد. یکی از انواع محتوا، محتوای زرد است که هدف آن تحریک هیجان‌های لحظه‌ای مخاطبان و جلب‌توجه موقت است. این نوع محتوا شاید در کوتاه‌مدت بتواند مؤثر باشد؛ ولی در بلندمدت کارایی نخواهد داشت.

محتوای زرد چیست؟

محتوای زرد چیست؟

در بازاریابی محتوایی یکی از اهداف تولید محتوا اطلاع‌رسانی و جذب مخاطبان است؛ ولی باید توجه داشت که این کار باید خلاقانه و بر اساس اصول تولید محتوا انجام شود. نوعی از محتوا به نام محتوای زرد وجود دارد که در آن استانداردهای کیفی محتوا رعایت نمی‌شود و تنها هدف آن جذب مخاطبان بیشتر ازطریق برانگیختن هیجانات لحظه‌ای آنان است.

هدف اصلی تولید این نوع محتوا کسب منافع مالی ازطریق ایجاد هیجان و اشتیاق در افراد است. مهم‌ترین ویژگی های زردنویسی یا محتواهای زرد جلب‌توجه بصری، ایجاد جنجال، توجه به حواشی و جهت‌دهی به اذهان عمومی است. استفاده از محتواهای زرد برای بیزینس‌هایی که قصد دارند به‌صورت فعالانه و مفید در فضای کسب‌وکار باشند بسیار مضر بوده و اثرات منفی زیادی بر آن کسب‌وکار دارد.

شاید استفاده از زردنویسی در دیجیتال مارکتینگ در کوتاه‌مدت بتواند تعداد بازدید از سایت را افزایش دهد؛ ولی باگذشت مدتی کوتاه اعتماد مخاطبان نسبت به آن کم شده و منجر به کاهش مشتریان بالقوه و حقیقی می‌شود.

هدف از تولید محتواهای زرد چیست؟

بسیاری از افراد برای افزایش بازدید از سایت خود و افزایش فروش از یک راه میان‌بر به نام تولید محتوای زرد استفاده می‌کنند تا به سودهای کلان برسند. البته این روش تنها در کوتاه‌مدت می‌تواند مؤثر باشد و بعد از گذشت زمانی اعتماد کاربران و مخاطبان نسبت به کسب‌وکار موردنظر از بین خواهد رفت.

معمولاً کسب‌وکارهای آنلاینی که می‌خواهند در مدت‌زمان کوتاهی رتبه خود را در فهرست نتایج گوگل افزایش دهند از این استراتژی استفاده می‌کنند. عدم صداقت و عدم وجود منبع معتبر مهم‌ترین ویژگی های زردنویسی است. اینها همان فاکتورهای مهمی هستند که در پیشبرد اهداف واقعی کسب‌وکار و موفقیت نقش مهمی دارند.

استفاده از زردنویسی در دیجیتال مارکتینگ برای کسب‌وکارهایی که هدف آن‌ها حضور همیشگی، فعالانه و قانونمند در بازار است جایگاهی ندارد. به طور معمول سایت‌هایی که در حوزه مشخصی فعالیت ندارند و تنها هدف آن‌ها افزایش بازدید و فراهم‌سازی شرایط مناسب برای گرفتن تبلیغات است از این نوع محتوا استفاده می‌کنند.

استراتژی محتوا دارای قوانین و اصول مشخصی است که با رعایت آن‌ها می‌توان به‌صورت کارآمد و در طول زمان مشخص به موفقیت دست‌یافت. بوتیک بازاریابی اکرم برنجی هم استفاده از استراتژی‌های بازاریابی استاندارد و علمی را در صدر قوانین بازاریابی خود قرار می‌دهد.

ویژگی های زردنویسی

ویژگی های زردنویسی

در تولید محتوای زرد برای جذب مخاطبان بیشتر هیچ‌کدام از استانداردهای کیفی محتوا رعایت نمی‌شود و تنها هدف آن جذب مخاطبان بیشتر در کوتاه‌مدت ازطریق برانگیختن هیجانات لحظه‌ای است. مهم‌ترین هدف تولیدکنندگان و ناشران محتواهای زرد کسب منافع مالی ازطریق افزایش رتبه در نتایج گوگل و جلب‌توجه مقطعی مخاطبان است. در ادامه به ویژگی های محتواهای  زرد می‌پردازیم.

1. بزرگنمایی

در محتواها و عناوین زرد از واژگان بسیار اغراق‌آمیز استفاده می‌شود تا بتوانند در همان نگاه اول نظر مخاطب را به خود جلب کنند. این کلمات می‌توانند عامیانه یا رسمی باشند و کلماتی مانند بهترین، برترین، باورنکردنی و… از جمله کلماتی هستند که برای بزرگ‌نمایی از آن‌ها استفاده می‌شود. علاوه بر  کلمات و عناوین اغراق‌آمیز در متن محتوا، استفاده از تصاویر و ویدئو‌های اغراق‌آمیز از دیگر موارد بزرگ‌نمایی در محتوای زرد است.

2. شایعه و جنجال

از دیگر عناصر مهم در تولید انواع محتواهای زرد ایجاد شایعه و جنجال است. معمولاً در این شایعات ردپای اغراق و بزرگ‌نمایی نیز به‌وضوح یافت می‌شود. به صورتی که اگر اصل ماجرا مشخص شود به آن شدت و حدتی که در محتوای زرد به آن پرداخته شده بود نباشد.

ایجاد جنجال هم از دیگر ویژگی های زردنویسی است که تلاش می‌کند با برانگیختن حس کنجکاوی مخاطبان به نفع خود بهره‌برداری کند. در اغلب موارد نیز تصویری که یک محتوای زرد جنجالی در اذهان مخاطبان می‌سازد یک تصویر دارای حاشیه و جنجالی است.

3. جلب توجه بصری

استفاده از روش‌های گوناگون بازاریابی برای جلب‌توجه بصری مخاطبان امری عادی است؛ ولی استفاده از زردنویسی در دیجیتال مارکتینگ برای جلب‌توجه بصری نمی‌تواند موفقیت بلندمدت داشته باشد. علاوه بر این، می‌تواند بر اعتماد مخاطبان نتیجه سوء داشته باشد.

تولیدکنندگان انواع محتوای زرد برای جلب‌توجه بصری، از آن در همه‌جا استفاده می‌کنند. استفاده از زردنویسی در عنوان و متن مقاله، تصاویر، بیلبوردها و تیزر تبلیغاتی، فیلم و ویدئو می‌تواند خودنمایی کند. استفاده از عناوین درشت و علامت‌های سؤال، تعجب، رنگ‌های زننده و خیره‌کننده همگی ترفندهایی هستند که در انواع محتواهای زرد از آن‌ها استفاده می‌شود.

4. برانگیختن عواطف احساسات و هیجانات

تولیدکنندگان محتوای زرد با دست گذاشتن بر روی احساسات و هیجانات مخاطبان تلاش می‌کنند نظر آنان را جلب کنند. به‌طورکلی در بازاریابی توجه به دغدغه و احساسات مخاطبان یکی از روش‌های جلب‌توجه مخاطبان است؛ ولی در تولید محتواهای زرد این ویژگی بسیار اغراق‌آمیز می‌شود.

5. جهت دهی به اذهان عمومی

در بسیاری از مواقع دیده شده است که محتوای زرد باهدف قراردادن عقاید افراد جامعه سعی در جذب مخاطبان بیشتر دارند. در این‌گونه محتواها تمرکز بر یک باور یا عقیده خاص و مطرح‌کردن آن در رسانه‌های زرد می‌تواند جهت فکری بسیاری از افراد جامعه را تغییر و شکل جدیدی به آن‌ عقاید دهد. ممکن است برخی کسب‌وکارها برای افزایش فروش محصول یا خدمات خود با استفاده از زردنویسی در دیجیتال مارکتینگ به موفقیت مقطعی دست‌یافته و فروش خود را افزایش دهند.

6. توجه به حواشی

پرداختن به حواشی از دیگر عناصر تولید محتوای زرد است. این حواشی هیچ‌گونه نفعی برای زندگی افراد جامعه ندارند؛ ولی به دلیل آنکه می‌توانند حس کنجکاوی افراد را ترغیب کنند برای صاحبان رسانه و تولیدکنندگان محتوا منافع مالی دارند. البته مخاطبان زیادی نیز هستند که به حواشی توجه کرده و همواره دوست دارند؛ مثلاً از حواشی زندگی هنرمندان، ورزشکاران و… مطلع باشند.

7. دنبال کردن مسائل روز

از دیگر ویژگی های زردنویسی توجه به موضوعات و مسائل روز است که با این کار رسانه یا مرجعی که برای آن تولید محتوا می‌کنند بیشتر دیده شده و منافع مالی برایشان به همراه می‌آورد. به‌عنوان نمونه هشتگ‌های مربوط به مسائل روز جامعه را غالباً می‌توان در محتواهای زرد مشاهده کرد.

اثرات محتوای زرد بر سئو سایت و دیجیتال مارکتینگ

همان‌طور که قبلاً گفته شد کسب‌وکارهایی که قصد دارند به‌صورت فعالانه و مستمر در بازار فعالیت کنند از محتوای زرد برای بازاریابی استفاده نمی‌کنند. ممکن است در ابتدای کار استفاده از زردنویسی در دیجیتال مارکتینگ برای سایت و کسب‌وکار موفقیت‌آمیز باشد؛ ولی بعد از مدتی منجر به سلب اعتماد مخاطبان و شکست آن کسب‌وکار خواهد شد.

برخلاف محتوای همیشه سبز که تأثیر مثبتی بر سئو سایت دارد تأثیر بر روی سئو کلاه‌سیاه یکی از مهم‌ترین موارد و معایب تولید محتواهای زرد است. با جستجو در اینترنت می‌توانیم ببینیم که سایت‌های زیادی وجود دارند که بدون داشتن اطلاعات ارزشمند و کاربردی برای مخاطبان، کاربران زیادی دارند. این سایت‌ها با تولید محتواهای زرد مخاطبان را تشویق می‌کنند تا بر روی لینک انتشار کلیک کنند.

جمع‌بندی

در دنیای تولید محتوا، تولید محتوای زرد یکی از انواع محتواهایی است که بر مسائل حاشیه‌ای تمرکز کرده و تلاش می‌کند با هدف قراردادن احساسات و هیجانات مخاطبان رتبه خود را در نتایج موتورهای جستجو افزایش دهد. بزرگ‌نمایی و اغراق، توجه به حواشی، جهت‌دهی به اذهان عمومی و تمرکز بر عواطف، احساسات و هیجانات مخاطبان از ویژگی‌ های زردنویسی است.

استفاده از زردنویسی در دیجیتال مارکتینگ شاید در کوتاه‌مدت بتواند موجب جذب مخاطبان بیشتر شود؛ ولی در طولانی‌مدت موجب خدشه‌دار شدن برند و شکست کسب‌وکار می‌شود. دلیل این موضوع این است که استفاده از زردنویسی موجب سلب اعتماد مخاطبان خواهد شد.

بوتیک بازاریابی اکرم برنجی با تدوین استراتژی‌های بازاریابی و استراتژی تولید محتوای مؤثر توانسته رضایت مشتریان خود را جلب کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با مشاوران از طریق صفحه اینجا به ما برسید اقدام کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا