تأثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی امروزه بهصورت قابلملاحظهای افزایشیافته است. در واقع گیمیفیکیشن امروزه یکی از بهترین راهکارهایی است که بازاریابی را در قالب یک بازی عرضه میکند. بهعبارتدیگر اکثر افراد علاقهای ندارند که ساعتها توسط یک بازاریاب برای پیوستن به یک کسبوکار یا خرید یک محصول گوش دهند؛ اما کاربرد گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی باعث شده که خودشان علاقهمند به شرکت در این بازیها شوند.
این امر در نتیجه سوددهی برای کسبوکار شما را به همراه خواهد داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رابطه بین گیمیفیکیشن و بازاریابی محتوایی تا انتهای این مقاله از بوتیک بازاریابی اکرم برنجی همراه ما باشید.
تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی؛ گیمیفیکیشن چیست؟
برای پیبردن به تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی لازم است در ابتدا بدانید که گیمیفیکیشن چیست و چه کاری انجام میدهد؟ گیمیفیکیشن (Gamification) برگرفته از کلمه Game (بازی) است و در زبان فارسی با نام بازیوارسازی هم شناخته میشود. بازیوارسازی اقتباسکردن از عناصر جذابیت بخش بازی همچون ایجاد انگیزه، چالش، رتبهبندی، دستاورد و پاداش در کارها و فرایندهایی غیر از بازی است؛ اما چرا چنین کاری انجام میشود؟
در واقع بازی کاری است که در آن افراد ترغیب میشوند با اجرای یک فرایند به نتیجه موردنظر برسند. در پاسخ به این پرسش که کاربرد گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی چیست؟ باید گفت که بازیوارسازی همانند کاربرد داستان سرایی در محتوا کمک میکند تا کاری که ممکن است در نگاه اول سخت، خستهکننده یا پیچیده باشد همچون بازی به کاری جالب و ترغیبکننده تبدیل شود.
بهعبارتدیگر باید گفت که گیمیفیکیشن بهعنوان یک مفهوم جدید در فضای کسبوکار و بسیاری حوزههای دیگر مطرح شده است. Gamification که از میزان تأثیر بازی و لذت کاربران در هنگام انجام بازیهای فکری، استراتژیک، سرگرمکننده و غیره، الهامگرفته است از این مفهوم برای جذب مخاطب و مشتری بالقوه در حوزه کسبوکارهای اینترنتی بهره میگیرد.
تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی به چه صورت است؟
همانطور که بیان شد امروزه استفاده از گیمیفیکیشن در بازار کار بیش از گذشته رواج دارد. شما میتوانید با استفاده از بازیوارسازی ساختن یک سیستم همکاری را در فروش خود به وجود بیاورید. تصور کنید که شما یک بازی را برای تبلیغات کسبوکار خود ساختهاید. این بازی به حدی جذاب است که مشتریان شما آن را به دیگران نیز معرفی خواهند کرد. به این صورت مشتریان بالقوه شما به خریداران بالفعل تبدیل میشوند و نکته مهمتر این است که از برند شما بهصورت مثبت یاد خواهند کرد؛ چرا که تجربه آنها از شما تجربهای شیرین و جالب بوده است.
در واقع تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی به این صورت است که شما با استفاده از گیمیفیکیشن انگیزه مشتریان خود را برای استفاده از خدمات خودتان افزایش میدهید. همچنین اینکه شما در هر بخش جوایزی را برای برندگان در نظر بگیرید سبب میشود که گیمرها و مشتریان خود را تحتتأثیر قرار دهید و آنها را ترغیب نمایید که بهجای سایر خدماتدهندگان شما را برگزینند. توجه داشته باشید که ممکن است سایر رقیبان شما نیز از این روش استفاده کنند، پس همواره به دنبال راهحلهایی خلاقانه در بازیوارسازی باشید.
شاید تصور نمایید که این مزایا در نهایت موجب بازاریابی نخواهد شد و تنها برای گیمرها سرگرمکننده است. دقت داشته باشید که بازی شما باید به نحوی طراحی شود که یک چالش را برای افراد ایجاد کند. در حقیقت شما اگر بهترین بازی دنیا را هم داشته باشید؛ اما گیمرها و مشتریان خود را به چالش نکشید موفق نخواهید شد و بالعکس اگر بتوانید از این استراتژی استفاده کنید در نهایت متوجه میشوید که گیمیفیکیشن تا چه حد در بازاریابی سرویس شما موفق بوده است. بهعبارتدیگر کاربرد گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی به چالش کشیدن مشتری و ترغیب به خرید است.
کاربرد گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی
عمدهترین تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی این است که افزودن بازی به استراتژی بازاریابی به تشویق مشتریان برای مشارکت و تعامل با برند شما کمک میکند و تبلیغ محصولات یا خدمات شما را آسانتر خواهد کرد. در واقع در ازای این مزایایی که برای کسبوکار شما حاصل میشود سرگرمی و انواع پاداش نیز نصیب بازدیدکنندگان خواهد شد.
کاربرد گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی این است که به افزایش فروش، ایجاد تعامل بیشتر، تسریع بازگشت سرمایه، جذب مشتریان جدید، تقویت وفاداری به برند و افزایش رضایت مشتری کمک خواهد کرد. در حقیقت برخی از بزرگترین برندهای جهان با بازاریابی مبتنی بر گیمیفیکیشن موفقیتهای باورنکردنی کسب کردهاند. برای بهرهمندی از مزایای گیمیفیکیشن که در مورد آن صحبت خواهیم کرد لازم است که آن را بهدرستی انجام دهید. در ادامه بهترین روشها برای اجرای گیمیفیکیشن آورده شده است:
- ساده طراحی کنید.
- مخاطب هدف خود را بشناسید.
- پاداش بدهید.
- کاربران را تشویق کنید تا دوستان خود را به چالش بکشند.
- کمپین Gamified خود را تبلیغ کنید.
مزایای استفاده از گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی
بهطورکلی میتوان گفت که گیمیفیکیشن در سالهای اخیر تاثیر قابلملاحظهای در بسیاری از کسبوکارها داشته است. بهعبارتدیگر استفاده از روش بازیوارسازی میتواند برای کسب و کارهای متنوع دارای مزایای مختلفی باشد. همانطور که در بالا اشاره شد برای این که متوجه تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی شوید لازم است که آن را به بهترین نحو انجام دهید. برخی از مزایای استفاده از گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی عبارتاند از:
- تعامل کاربر را بهبود میبخشد.
- نرخ تبدیل را افزایش میدهد.
- آگاهی از برند و وفاداری را افزایش میدهد.
- روی پلتفرمهای متعدد قابلاستفاده است.
- به جمعآوری دادهها کمک میکند.
- مشتریان را ترغیب میکند.
- به مخاطبان آموزش میدهد.
- به طیف بیشتری از کاربران دسترسی پیدا میکنید.
- ارتباط و تعامل مثبت را تقویت میکند.
- موجب ایجاد یک جامعه کاربری میشود.
در واقع با تحلیل رفتار مخاطبان در یک کمپین بازیوارشده میتوان به بینش و اطلاعات خوبی درباره رفتار مخاطب و مسیر تبدیلشدن او به مشتری و سپس مشتری وفادار رسید.
چند پیشنهاد برای اجرا و تأثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی
اگر تصمیم به استفاده از بازیوارسازی در استراتژیهای کسبوکارتان از جمله استراتژی محتوایی دارید برای این که شاهد تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی باشید بهتر است ابتدا به تحلیل رقبا و همتایان کسبوکارتان که از این روش استفاده کردهاند، بپردازید. همچنین برای این که شاهد کاربرد گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی باشید لازم است که در مرحله بعد به دنبال ایدههای بیشتری دراینخصوص باشید. در ادامه چند نمونه ایده الهامبخش برای شما آورده شده است.
- مسابقه جستوجو
- گردونه شانس
- قرعهکشی
- مسابقه سؤالات مربوط
جمعبندی
همانطور که گفته شد تأثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی امروزه یکی از بهترین راهکارهایی است که بازاریابی را در قالب یک بازی عرضه میکند. فراموش نکنید برای این که شاهد تأثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی باشید باید اولویت اصلیتان ایجاد تعامل سازنده با مخاطب و حس لذت در او باشد. همچنین جایزه و پاداش نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اما در نهایت این حس لذت و موفقیت است که کاربر را نسبت به برند شما وفادار میکند. همانطور که در بالا بیان شد کاربرد گیمیفیکیشن در بازاریابی محتوایی به چالش کشیدن مخاطب و ترغیب او به خرید است.
دقت داشته باشید که به طور حتم برای بازی خود امکان بهاشتراکگذاری را فراهم کنید؛ چرا که در غیر این صورت بازی شما بین یک جمع راکد خواهد ماند و دیگر امکان معرفی اشخاص جدید وجود نخواهد داشت. نکتهای که باید به آن دقت داشته باشید این است که برای موفقیت در این راه علاوه بر روش تبلیغاتی مؤثر باید محصولات و سرویسهای باکیفیتی را نیز به مشتریان خود ارائه دهید و گیمیفیکیشن بهتنهایی چارهساز نخواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رابطه بین گیمیفیکیشن و بازاریابی محتوایی میتوانید از راهحلهای ما در بوتیک بازاریابی اکرم برنجی استفاده نمایید.