تأثیر Core Web Vitals بر رتبه بندی محتوا

تأثیر Core Web Vitals بر رتبه بندی محتوای شما در گوگل

در دنیای رقابتی سئو، بهینه‌سازی تجربه کاربری به‌اندازه تولید محتوای با کیفیت اهمیت دارد. Core Web Vitals (CWV) مجموعه‌ای از معیارهای کلیدی هستند که گوگل برای ارزیابی تجربه کاربری در وب‌سایت‌ها از آن‌ها استفاده می‌کند. این مقاله به بررسی عمیق تأثیر Core Web Vitals بر رتبه بندی محتوا می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه بهبود این معیارها می‌تواند به افزایش ترافیک ارگانیک و بهبود رتبه بندی سایت شما در گوگل کمک کند.

همچنین، با بررسی کاربرد Core Web Vitals، راهکارهای عملی برای بهینه‌سازی سایت و ارتقاء تجربه کاربری ارائه می‌دهیم. برای آشنایی با ابزارهای اندازه گیری هسته حیاتی گوگل تا انتهای این مقاله از بوتیک بازاریابی اکرم برنجی همراه ما باشید.

تعریف Core Web Vitals یا هسته حیاتی گوگل

تعریف Core Web Vitals یا هسته حیاتی گوگل

Core Web Vitals یا هسته‌ حیاتی وب، مجموعه‌ای از معیارهای کلیدی گوگل جهت ارزیابی تجربه‌ کاربری سایت است. تأثیر Core Web Vitals بر رتبه بندی محتوا این است که به طور مستقیم روی سرعت بارگذاری (Loading Speed)، تعامل‌پذیری (Interactivity) و پایداری بصری (Visual Stability) صفحات وب تمرکز دارد. بد نیست بدانید که قبل از معرفی Core Web Vitals، معیارهای سرعت صفحه همچون PageSpeed Score برای ارزیابی عملکرد سایت‌ها استفاده می‌شد؛ اما این معیارها در ارائه بازتاب تجربه واقعی کاربران موفق نبودند.

فلذا شرکت گوگل پس از تحقیقات گسترده متوجه شد که کاربران از سایت‌هایی که کند یا ناپایدارند رضایت کمتری دارند. به همین علت برای اولین‌بار CWV را در مه ۲۰۲۰ (May 2020)، به‌عنوان استاندارد سنجش عملکرد واقعی سایت‌ها معرفی کرد. سپس در ژوئن ۲۰۲۱ (June 2021) این معیارها را رسماً در الگوریتم رتبه‌بندی صفحات قرار داد. شرکت گوگل سه معیار اصلی را به‌عنوان پایه‌های سنجش و کاربرد Core Web Vitals تعریف می‌کند که در ادامه به آن‌ها پرداخته شده است:

  • Largest Contentful Paint) LCP): این شاخص مدت‌زمان لازم جهت بارگذاری بزرگ‌ترین عنصر محتوایی صفحه (مانند تصویر، ویدئو یا بلوک متنی) را اندازه‌گیری می‌کند. لازم به ذکر است که نمره مطلوب برای LCP کمتر از 2.5 ثانیه است.
  • 2First Input Delay) FID): این معیار از کاربرد Core Web Vitalsنیز بازه زمانی اولین تعامل کاربر (مانند کلیک روی یک دکمه) تا واکنش مرورگر را اندازه می‌گیرد. البته گوگل این معیار را به‌تدریج با (INP (Interaction to Next Paint جایگزین کرد. اصولاً نمره مطلوب برای FID کمتر از 100 میلی‌ثانیه است.
  • Cumulative Layout Shift) CLS): این شاخص هم پایداری بصری صفحه را بررسی می‌کند. به‌عبارت‌دیگر می‌توان گفت که میزان تغییرات غیرمنتظره‌ی المان‌ها را می‌سنجد. همچنین نمره مطلوب برای CLS کمتر از 0.1 است.

تأثیر Core Web Vitals بر رتبه بندی محتوا

هسته حیاتی وب مجموعه‌ای از معیارهای واقعی و کاربرمحور است. یکی از اهداف گوگل از ارائه این معیارها و فاکتورهای متعدد افزایش تعامل کاربران با صفحه وب و بهبود استفاده افراد از صفحه است. به‌عبارت‌دیگر می‌توان گفت هرچه نحوه تعامل کاربر با صفحه بیش‌تر و تجربه بهتر باشد از نظر گوگل ارزشمندتر است. چون ممکن است صفحه دارای اطلاعات ارزشمندی باشد؛ ولی به دلیل تجربه کاربری بد آن صفحه این اطلاعات از دید کاربر پنهان بمانند.

هدف گوگل از افزودن تأثیر Core Web Vitals بر رتبه بندی محتوا به صدها فاکتور رتبه‌بندی دیگر این است که به افراد کمک کند تا راحت‌تر به اطلاعات و صفحات وب مورد نظرشان دسترسی پیدا کنند و از سایت‌هایی که در راستای تحقق این هدف تلاش می‌کنند حمایت کند؛ اما باید گفت که تجربه کاربری همه چیز نیست. به‌عبارت‌دیگر تجربه کاربری خوب بر داشتن محتوای عالی و مرتبط ارجح نیست. در واقع در مواردی که چندین صفحه با محتواهای تقریباً مشابه‌ وجود دارند تجربه کاربری صفحه برای دیده‌شدن در نتایج برتر اهمیت پیدا می‌کند.

کاربرد Core Web Vitals

کاربرد Core Web Vitals

همان‌طور که می‌دانید لود سریع صفحات منجر به به‌روزتر شدن تجربه کاربری می‌شود. این یعنی دستیابی به یکی از اهداف اصلی گوگل که معیاری مهم برای کسب جایگاه بهتر است؛ بنابراین می‌توان گفت که تاثیر Core Web Vitals بر رتبه بندی محتوا به بهبود سئو سایت کمک می‌کند و شما را از رقبا متمایز می‌‌سازد.

دیگر کاربرد Core Web Vitals، در بخش Top Stories خودش را نشان داده است. قبل از معرفی Core Web Vitals گوگل سایت‌هایی را که از AMP استفاده می‌کردند را در بخش Top Stories نمایش می‌داد؛ اما گوگل پس از معرفی هسته حیاتی وب از آن به‌عنوان معیاری جهت سنجش واجد شرایط بودن سایت برای حضور در بخش Top Stories در موبایل استفاده می‌کند. شایان‌ذکر است که گوگل همچنان به پشتیبانی از amp هم ادامه می‌دهد و در صورتی که سایتی از amp استفاده کند آن را نیز برای نمایش در بخش Top Stories واجد شرایط می‌داند.

جمع‌بندی

تأثیر Core Web Vitals بر رتبه بندی محتوا یک عامل مهم در رتبه بندی گوگل است و بهبود این معیارها می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر سئو و ترافیک ارگانیک سایت شما داشته باشد. با کاربرد Core Web Vitals و بهینه‌سازی سایت خود برای سرعت، تعامل و ثبات بصری می‌توانید تجربه کاربری بهتری را برای بازدیدکنندگان خود ایجاد کرده و رتبه خود را در گوگل ارتقا دهید. در صورت وجود هر گونه سؤال در خصوص ابزارهای اندازه‌ گیری هسته حیاتی گوگل می‌توانید از مجموعه راه‌حل‌های ما در بوتیک بازاریابی اکرم برنجی استفاده کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x