در دنیای دیجیتال مارکتینگ، واژههایی مانند تولید محتوا و کپیرایتینگ بسیار رایج هستند؛ ولی ممکن است برخی از تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا مطلع نباشند. باید گفت که این دو مهارت کاملاً متفاوت از یکدیگر بوده؛ ولی در کنار یکدیگر میتوانند یک استراتژی بازاریابی موفق را رقم بزنند.
هدف کارشناس تولید محتوا ایجاد ارتباط بهتر با کاربران، اطلاعرسانی و افزایش اعتماد نسبت به برند است؛ ولی هدف از کپیرایتینگ تبلیغ محصول یا خدمات و بازاریابی است. نوشتن مقالات جدید و باکیفیت، نوشتن متن رپورتاژ یا تهیه پادکست برخی از مهارت های کارشناس تولید محتوا هستند؛ ولی تهیه محتواهای تبلیغاتی در شبکههای اجتماعی و نوشتن صفحات لندینگ تبلیغاتی از مهارت های کپی رایتر محسوب میشوند. در این مقاله از بوتیک بازاریابی اکرم برنجی تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا و مهارتهای هرکدام را بررسی میکنیم.
کپی رایتینگ و تولید محتوا
دو مهارت کپیرایتینگ و تولید محتوا کاملاً مجزا از یکدیگر بوده و هدف از کپیرایتینگ ایجاد متن یا محتوای مناسب برای تبلیغات و بازاریابی است. افزایش آگاهی از برند و ترغیب مخاطبان برای خرید کالا یا محصول، هدف یک کپیرایتر است. از طرف دیگر تولید محتوا مهارتی است که برای آموزش و اطلاعرسانی مخاطبان انجام میشود و گرچه ممکن است محتوای تولیدشده منجر به فروش نیز شود؛ ولی هدف اصلی آن نیست. درحقیقت تفاوت در اهداف یکی از اولین موارد تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا محسوب میشود.
کارشناس تولید محتوا و مهارت های لازم
در دنیای بازاریابی آنلاین، مشاغل متعدد و جالبی وجود دارد که هرکدام وظایف خاصی برعهده دارند. یکی از این مشاغل کارشناس تولید محتوا است که بر اساس حوزه کاری و مهارت خود محتواهای مختلف مانند مقاله، پست وبلاگ، ویدئو یا اینفوگرافی تولید میکند.
تمامی این نوع محتواها با نوشتار در ارتباط هستند و کارشناس تولید محتوا باید بتواند درباره محصول، خدمات یا مفهوم خاصی به بهترین صورت اطلاعرسانی کند؛ به صورتی که برای مخاطبان هیچگونه ابهامی باقی نماند. گرچه هدف اولین تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا است؛ ولی در استراتژی بازاریابی، بهترین رویکرد استفاده از مهارت های کپی رایتر در کنار مهارت های کارشناس تولید محتوا است. با این کار میتوان در بازاریابی به نتایج بسیار خوبی دستیافت.
نوشتن مقالات باکیفیت، بهروزرسانی مقالات قدیمی، نگارش لندینگهای سایت و نوشتن متنهای باکیفیت برای رپورتاژها برخی از مهارت های کارشناس تولید محتوا هستند. در استراتژی تولید محتوا، تولید بهترین محتوا در افزایش ترافیک سایت، افزایش آگاهی از برند و ترافیک ارجاعی نقش دارد.
یک کارشناس تولید محتوا باید اطلاعات عمومی بالایی داشته و با اصول سئو نیز آشنا باشد. علاوه بر این، تسلط بر فنون نویسندگی و روزنامهنگاری از دیگر مهارتهای لازم برای کارشناس تولید محتوا است. در بوتیک بازاریابی اکرم برنجی استراتژی تولید محتوا اهمیت زیادی داشته و تیم تولید محتوا استراتژیهایی اثربخش همسو و متناسب با کسبوکار موردنظر اتخاذ میکنند.
بیشتر بخوانید: نکات جادویی تولید محتوای محصول برای فروش چندبرابری
تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا؛ کپی رایتر و مهارت های لازم
یکی دیگر از مهارتهای لازم در دنیای دیجیتال مارکتینگ کپیرایتینگ است. کپیرایتر فردی است که با آگاهی از علم بازاریابی و همچنین روانشناسی مخاطبان برای شرکتها، برندها و افرادی که قصد دارند خدمات یا محصولی را به فروش رسانند مطلب مینویسد. درحقیقت باید گفت که تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا این است که تولیدکننده محتوا درباره محصول یا خدمات اطلاعرسانی میکند؛ ولی کپیرایتر متن میفروشد.
علاوه بر این نویسندگان کپیرایتینگ موجب القای پاسخهای سریع و احساسی میشوند؛ ولی یک تولیدکننده محتوا زمینه فروش بعدی را فراهم میکند. افزایش اثرگذاری برند روی مخاطب، طراحی متون تبلیغاتی برای رسانههای اجتماعی مختلف و خلق عناوین و سرفصلهای جذاب از مهارت های کپی رایتر هستند.
استفاده از کلمات مؤثر، کلمات ساده و جذاب برای ارائه مفهوم اصلی به مخاطب و ایجاد تعامل مثبت بین برند و مخاطب با استفاده از کلمات خاص از دیگر وظایف و مهارتهای کپی رایتر هستند. توجه به اصول کپیرایتینگ، برخورداری از ذوق نویسندگی و هوش احساسی و هیجانی میتواند به شما در تبدیل شدن به یک کپی رایتر کمک کند.
تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا
هر دو گروه کارشناسان تولید محتوا و کپیرایترها برای کسبوکارهای مختلف و جذب مخاطبان کلمه، متن و… خلق میکنند؛ ولی بین این دو گروه تفاوتهایی وجود دارد. مهمترین موارد تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا عبارتاند از:
- هدف کلی: هدف کپیرایتر متقاعدکردن مخاطبان برای خرید محصول است؛ ولی هدف اصلی تولیدکننده محتوا اطلاعرسانی است.
- احساسات مخاطبان: کپیرایتر به دنبال فراخوانی واکنش احساسی مخاطبان است؛ ولی تولیدکننده محتوا کمتر با احساسات مخاطبان درگیر میشود.
- طول مطالب: در کپیرایتینگ متنهای کوتاه نوشته میشود؛ ولی در تولید محتوا متنهای طولانی تولید میشود.
- سئو: دیگر تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا مربوط به اصول سئو است. در فرایند بهینهسازی موتورهای جستجو یا سئو، محتوا تأثیر بیشتری از کپیرایتینگ دارد. تولید محتوا به مخاطبان ارزش بالایی ارائه داده و بهقصد تجاری بیان نمیشود. کارشناس تولید محتوا به اهمیت تولید محتوای با کیفیت در سئو آگاه است.
استفاده از بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ در کنار هم
در استراتژی بازاریابی محتوا، استفاده از مهارتهای کپیرایتینگ و تولید محتوا در کنار یکدیگر میتواند یک استراتژی مؤثر، هدفمند و بلندمدت باشد. بدون استفاده از استراتژیهایی مانند CTA (فراخوانی برای اقدام به عمل) که مخصوص به کپیرایتینگ است استراتژی محتوا اثربخشی لازم را نداشته و نمیتواند موجب افزایش اعتبار برند شود. به همین دلیل باوجود تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا، مهارتهای هر دو گروه درکنار یکدیگر لازم است تا یک استراتژی بازاریابی موفق تدوین شود.
بوتیک بازاریابی اکرم برنجی هم در این راستا حرکت کرده و تلاش میکند با ادغام این دو مهارت نقش مؤثری در افزایش موفقیت کسبوکارهای مختلف داشته باشد.
جمعبندی
کپیرایتینگ و تولید محتوا دو نمونه از مهارتهای موردنیاز در دیجیتال مارکتینگ هستند؛ ولی این دو مهارت با یکدیگر تفاوتهایی دارند. هدف از تولید محتوا اطلاعرسانی و آموزش بوده؛ ولی هدف یک کپیرایتر ایجاد احساسات و واکنش فوری در مخاطبان و ترغیب آنان برای خرید است.
تفاوت در هدف کلی، تفاوت در متن، بهینهسازی موتورهای جستجو و توجه به احساسات از دیگر موارد تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا است. درباره مهارت های کارشناس تولید محتوا باید گفت که این فرد باید بتواند مقالات و رپورتاژهایی باکیفیت نوشته و همچنین با اصول سئو، روزنامهنگاری و نویسندگی آشنا باشد. ازطرف دیگر افزایش اثرگذاری برند روی مخاطب، طراحی متون تبلیغاتی برای رسانههای اجتماعی مختلف و خلق عناوین و سرفصلهای جذاب از مهارت های کپی رایتر هستند.
همراهی و قرارگرفتن کپیرایتینگ و تولید محتوا در کنار یکدیگر در استراتژی تولید محتوا نقش مؤثری در موفقیت این استراتژی خواهد داشت. بوتیک بازاریابی اکرم برنجی باتکیهبر تخصص و خلاقیت تیم فعال خود متشکل از نویسندگان، مترجمان و استراتژیستهای بازاریابی همواره تلاش میکند استراتژیهایی مؤثر برای جذب مخاطبان هدف و تبدیل آنها به مشتریان حقیقی تدوین کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره از بخش اینجا به ما برسید اقدام کنید.