بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی

بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی

با توسعه شبکه‌های اجتماعی مختلف، بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی اهمیت زیادی پیدا کرده است. امروزه می‌بینیم که شبکه‌های اجتماعی به ابزارهای مهمی برای بازاریابی تبدیل شده‌اند و هرکدام از آن‌ها مخاطبان خاص خود را دارند که می‌توانند به مشتریان حقیقی تبدیل شوند.

به دلیل آنکه روزانه افراد زیادی بخشی از اوقات خود را در این شبکه‌ها سپری می‌کنند بازاریابی محتوا در سوشال مدیا می‌تواند در رشد و پیشرفت کسب‌وکارها تأثیر زیادی داشته باشد. لازمه موفقیت در بازاریابی محتوا تعیین استراتژی‌های بازاریابی است که ازطریق آن می‌توانید کسب‌وکار خود و روش‌های معرفی آن را به مخاطبان درک کنید.

شناسایی اهداف کسب‌وکار، مخاطبان هدف و دستیابی به پرسونای مشتریان همگی از طریق تدوین استراتژی‌های بازاریابی به دست می‌آید. در این مقاله از بوتیک بازاریابی اکرم برنجی مبحث بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی را بررسی می‌کنیم.

بازاریابی محتوا و اهمیت آن

منظور از بازاریابی محتوا یا Content Marketing تولید محتوای متنی، تصویری، اینفوگرافیک، صوتی، ویدئویی و… ارزشمند و باکیفیت است. ازطریق تولید محتوا می‌توان مخاطبان را جذب کرده و آنان را به مشتریان حقیقی تبدیل کرد. شبکه‌های اجتماعی از مهم‌ترین و فعال‌ترین پلتفرم‌هایی هستند که می‌توان از آن‌ها به‌عنوان بستری پویا برای بازاریابی استفاده کرد.

بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی علاوه بر افزایش فروش موجب افزایش تعامل صاحبان مشاغل با مخاطبان می‌شود. جلب رضایت مشتریان، آگاهی از مشکلات آنان، شناخت پرسونای مشتریان و تلاش برای پیش افتادن از رقبا از مزایای بازاریابی محتوا در سوشال مدیا است. علاوه بر این، افزایش ترافیک سایت و تحلیل عملکرد کسب‌وکار برای یافتن نقاط ضعف و بهبود عملکرد از دیگر موارد اهمیت بازاریابی محتوا است.

تدوین استراتژی بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی

تدوین استراتژی بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی

لازمه موفقیت در کسب‌وکار تدوین استراتژی است؛ زیرا با تدوین استراتژی‌های بازاریابی اثربخش اهداف کسب‌وکار خود را تعیین کرده و برای رسیدن به آن‌ها روش‌ها و سیاست‌های درست را اتخاذ می‌کنیم. برای بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی نیز اتخاذ استراتژی اهمیت زیادی دارد و بدون آن عملاً هیچ کاری از پیش نخواهد رفت. ما در بوتیک بازاریابی اکرم برنجی بهترین استراتژی‌های بازاریابی را در اختیار شما قرار می‌دهیم. در تدوین استراتژی بازاریابی محتوا در سوشال مدیا باید این مراحل را طی کرد:

1. بررسی اهداف

در ابتدای تعیین استراتژی بازاریابی محتوا باید هدف خود را از این کار تعیین و سؤالاتی را مطرح کنید. سؤالاتی مانند هدف کسب‌وکار شما چیست؟ چرا در شبکه‌های اجتماعی حضور دارید؟ قصد دارید کدام مشکل یا نیاز مخاطبان را رفع کنید؟ شبکه‌های اجتماعی چگونه در دستیابی به هدفتان به شما کمک خواهند کرد؟ طرح این سؤالات در استراتژی تولید محتوا ضروری است.

2. بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی؛ شناخت پرسونای مشتری

منظور از پرسونای مشتری شخصیت مشتری و اطلاعات کاملی است که با دستیابی به آن‌ها می‌توانید به صورتی هدفمند عمل کرده و محصول یا خدماتی متناسب با ویژگی‌ها و نیازهای آنان طراحی کنید. مواردی همچون سن، جنس، علاقه‌مندی‌ها، شغل، میزان درآمد، مشکلات و نیازها در بخش پرسونای مشتری قرار می‌گیرند. با تعیین پرسونای مشتری می‌توان در بازاریابی محتوا در شبکه‌ های اجتماعی عملکرد موفقی داشت.

3. انتخاب شبکه اجتماعی مناسب

یکی دیگر از مراحل تدوین استراتژی بازاریابی محتوا در سوشال مدیا فعالیت در بهترین شبکه‌های اجتماعی متناسب با کسب‌وکار شما است. لازم نیست در تمام شبکه‌ها فعالیت داشته باشید؛ زیرا این کار بازدهی بازاریابی شما را کاهش می‌دهد. به همین دلیل باتوجه‌به موقعیت و شرایط مختلف حتی شرایط جغرافیایی می‌توانید بهترین شبکه را انتخاب کنید. توسعه شبکه‌های اجتماعی ارزش بازاریابی محتوا در مقابل بازاریابی سنتی را افزایش داده است.

4. انتخاب لحن مناسب برای برند

منظور از لحن، انتخاب لحن رسمی، معمولی، صمیمانه یا طنزآمیز است که باتوجه‌به کسب‌وکار خود و مخاطبان آن را انتخاب می‌کنید. اگر مخاطبان شما مجموعه بزرگی از افراد عادی جامعه باشند برای بازاریابی محتوا در شبکه‌ های اجتماعی لحن معمولی یا اندکی آمیخته به طنز مناسب است. برای مخاطبان تحصیل‌کرده لحن رسمی بهتر است.

تولید محتوای مستمر، با کیفیت و هدفمند

5. تولید محتوای مستمر، باکیفیت و هدفمند

تداوم در بازاریابی محتوا در سوشال مدیا منجر به موفقیت فرایند بازاریابی خواهد شد. ازطرف دیگر محتواهای تولیدشده باید به‌گونه‌ای جذاب باشند که نظر مخاطبان را به خود جلب کنند به‌طوری‌که‌که تا آخر محتوا را دنبال کنند. منظور از محتوای هدفمند محتوایی است که منجر به خرید شود، کاربران آن را با دیگران به اشتراک بگذارند و مخاطبان سؤالات خود را درباره محصول یا خدمات مطرح کنند.

6. تولید تقویم محتوا

مرحله دیگر استراتژی بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی تدوین تقویم محتوا است که موجب ایجاد هدفمندی محتوا می‌شود. تقویم محتوایی باید انعطاف‌پذیر باشد تا در صورت نیاز بتوان تغییرات لازم را در آن اعمال کرد. در این تقویم که می‌تواند به‌صورت هفتگی یا ماهانه باشد تاریخ و ساعت محتوای تولیدشده برای شبکه‌های مختلف مشخص می‌شود. این کار به بازاریابی محتوا نظم می‌دهد.

7. تعامل با کاربران و تحلیل رقبا

امکان تعامل با کاربران، دریافت نظرات و پیشنهادهای آنان و آشنایی با مشکلات یا نیازهایشان نقش مهمی در موفقیت کسب‌وکار شما دارد. علاوه بر این یکی دیگر از استراتژی‌های مهم در بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی توجه به رقبا و تحلیل عملکرد آنان است. ایده‌های رقبا، روش تعامل آنان با مخاطبانشان و نقاط ضعف و قوت آنان و درس‌گرفتن از آن‌ها نقش مهمی در موفقیت شما دارد. تعامل با کاربران و تحلیل رقبا از موارد مهمی است که در بوتیک بازاریابی اکرم برنجی هم به آن پرداخته می‌شود.

8. تهیه گزارش کار و بررسی میزان پیشرفت

در آخرین مرحله از استراتژی‌های بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی باید در پایان هر ماه گزارش جامعی از عملکرد خود داشته باشید تا با بررسی نقاط ضعف، نقاط قوت، میزان هماهنگی تیم، عملکرد اعضا و… اطلاعات کاملی به دست آورید. این کار موجب بهینه‌سازی و موفقیت شما در بازاریابی و افزایش فروش خواهد شد.

جمع‌بندی

با توسعه شبکه‌های اجتماعی و افزایش میزان محبوبیت آن‌ها، بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی به یکی از ابزارهای مهم در افزایش فروش و رشد کسب‌وکار تبدیل شده است. برای موفقیت در این کار باید استراتژی مناسب بازاریابی محتوا در سوشال مدیا را تدوین کرد.

این استراتژی از چند مرحله تشکیل شده است که شامل بررسی اهداف، شناخت پرسونای مشتری، انتخاب شبکه اجتماعی مناسب، انتخاب لحن برند، تولید محتوای باکیفیت، تولید تقویم محتوا، تحلیل رقبا و بررسی عملکرد است. برای موفقیت در تولید محتوا و بازاریابی بهتر است از بوتیک بازاریابی اکرم برنجی کمک بگیرید. برای دریافت خدمات مشاوره تولید محتوا و اقتدار برند خود می‌توانید اینجا به ما برسید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا